Arhiva

© Fundatia "George Manu",
2001- 2019

 

 

17 Septembrie 2019 - Comemorarea anuală Predeal

Comemorarea Predeal va avea loc duminică, 22 septembrie 2019, în jurul orei 12 (după terminarea Sfintei Liturghii), la Mănăstirea Sfântul Nicolae Predeal. Parastasul se va săvârşi ca în fiecare an, în faţa Monumentului ridicat în curtea Mănăstirii.

Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la odiosul masacru din noaptea de 21/22 septembrie 1939, când 252 legionari au fost asasinaţi de regimul carlist pe tot cuprinsul ţării (în lagărele Miercurea Ciuc şi Vaslui, în temniţa Râmnicul Sărat, la Râşnov şi în multe judeţe din ţară). Parte din ei au fost reînhumaţi la Predeal în octombrie 1940 alături de cei asasinaţi la Bucureşti şi arşi la Crematoriu în ianuarie/octombrie 1939 şi de cei căzuţi la datorie în timpul guvernării legionare.

În veci pomenirea lor! PREZENT!

Cezarina Condurache


Comemorarea_Predeal_2019.jpg

16 Septembrie 2019 - Nicolae Purcărea - Parastas de 4 ani

Sâmbătă, 21 septembrie 2019 va avea loc pomenirea fostului deţinut politic şi luptător anticomunist Nicolae Purcărea, la 4 ani de la mutarea la Domnul. Parastasul va avea loc la ora 10:30, la Biserica Sfânta Treime din Şcheii Braşovului, apoi la mormânt.

Nicolae Purcărea - PREZENT!

Cezarina Condurache


Parastas_N_Purcarea_2019.jpg

12 Septembrie 2019 - Dreptul la Memorie: Comemorările Aiud şi Gherla 2019

În data de 14 septembrie, Ziua Înălțării Sfintei Cruci, vă așteptăm la Aiud și la Gherla să aducem cinstire foștilor deținuți politici pătimitori în aceste cumplite temnițe:

Comemorarea Aiud
Sâmbătă, 14 septembrie - Liturghie (de la ora 9:00), pomenirea foștilor deținuți politici și agapă la Schitul Înălţarea Sfintei Cruci şi Monumentul Calvarul Aiudului

Comemorarea Gherla
Sâmbătă, 14 septembrie, ora 16/16:30 - parastas la Memorialul Foștilor Deținuți Politici aflat în Cimitirul Central (strada Dejului), și pelerinaj la Memorialul de pe Dealul Cărămidăriei – locul unde se află gropile comune ale deținuților politici din temniţa Gherla.

Doamne ajută! În veci pomenirea martirilor din temniţele Aiud şi Gherla!

Cezarina Condurache


Aiud_si_Gherla_2019.jpg

7 Septembrie 2019 - Dreptul la memorie: Pomenirea Pr. Constantin Voicescu

Pomenirea Părintelui Constantin Voicescu la 22 de ani de la trecerea în veşnicie va avea loc duminică, 8 septembrie 2019.

- ora 10 Sfânta Liturghie la Biserica Sapienţei Bucureşti
- slujbă de pomenire şi agapă la Biserica Sapienţei Bucureşti
- pelerinaj la mormânt, Cimitirul Mănăstirii Cernica (aprox. ora 15)

În veci pomenirea lui!

Familia Voicescu şi Fundaţia Profesor George Manu


Anunt_Pr_Voicescu_2019.jpg

4 Septembrie 2019 - Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus Braşov

Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu participă zilele viitoare la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus Braşov. Vă aşteptăm în Piaţa Sfatului în perioada 4-8 septembrie 2019, cu sute de titluri de carte anticomunistă și identitară, noi icoane ale sfinţilor din închisori, CD-uri, albume.

Ne găsiţi la standul 23 unde veţi descoperi şi cele mai recente cărţi publicate de editura noastră, volume de excepţie semnate de Aurel Vişovan, Ioan Moţa, Nicolae Roşca, Liviu Brânzaş, Horia Sima, Traian Bodea, Bogdan Munteanu, Florin Popescu etc.

Nu ratați întâlnirea cu Cărțile Memoriei Anticomuniste!

Cezarina Condurache


Evdokimos_Gaudeamus_Brasov_2019.jpg

Afiseaza intregul continut (24 manifestări)