Arhiva

© Fundatia "George Manu",
2001- 2019

 

 

17 Iulie 2019 - Lansare de carte la Braşov şi Cluj: "Cum luptau românii?"

Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu lansează cele mai recente volume semnate de Pr. Mihai Andrei Aldea: "Cum luptau românii? Cartea şi Dicţionarul". Vă aşteptăm cu drag în:

Brasov, miercuri, 17 iulie 2019, ora 18:30, la Okianoteca, alături de Pr. Mihai Andrei Aldea.

Cluj Napoca, joi, 18 iulie 2019, ora 17, la Cercul Militar, alături de Pr. Mihai Andrei Aldea, comandorul Ştefan Popa şi senseiul Vasile Hoble.

În cadrul întâlnirilor veţi afla cum şi cu ce arme luptau odinioară românii, dar și ce s-a schimbat astăzi - și, mai ales, de ce - în abordarea luptelor. Volumele vor fi disponibile spre vânzare la preţuri promoţionale, iar autorul va oferi autografe şi dedicaţii tuturor doritorilor.

Cezarina Condurache


Lansare_Pr_Aldea_Brasov.jpg

Lansare_Pr_Aldea_Cluj.jpg

4 Iulie 2019 - Dreptul la Memorie: Comemorarea Isverna/Mehedinţi

Duminică, 7 iulie 2019, la Biserica Cuvioasa Paraschiva Isverna, va avea loc comemorarea fraţilor de cruce împuşcaţi de Securitate cu 70 de ani în urmă în comuna mehedinţeană. Ora 9:30 - Sfânta Liturghie, ora 11:30 - parastasul în faţa Monumentului Martirilor de la Isverna.

La sfârşitul lunii martie 1949, studentul Ion Bocârnea împreună cu elevii Eugen Bocârnea şi Gheorghe Eftimiu - membri ai FDC „Petre Geacu” Mehedinţi, fugind din calea arestărilor operate de autorităţi, au pornit spre Isverna cu gândul de a urca în munţi şi de a se jertfi pentru neam luptând împotriva comunismului. Nu au apucat să lupte, dar s-au pus ca jertfă bineplacută lui Hristos pe altarul neamului... Trădaţi de cel care i-a găzduit, au fost prinşi de Securitate şi împuşcaţi la marginea comunei în data de 31 martie 1949, apoi plimbaţi prin sat într-o căruţă şi îngropaţi la marginea cimitirului.

După 1990, prin strădania fostei deţinute politic Viorica Stănuleţiu Călinescu (membră a FDC „Petre Geacu” Mehedinţi) povestea eroilor de la Isverna a fost scoasă din temniţele memoriei şi adusă în lumina istoriei neamului. În iulie 2005, AFDPR Dr. Tr. Severin a ridicat un monument închinat celor 3 fraţi de cruce în curtea Bisericii din Isverna, şi a stabilit ca dată a comemorării lor anuale prima duminică din luna iulie.

Ion Bocârnea, Eugen Bocârnea şi Gheorghe Eftimiu – PREZENT!

Va aşteptăm la Isverna!

Cezarina Condurache


Comemorarea_Isverna.jpg

16 Iunie 2019 - Ziua Legiunii 2019

Programul manifestarilor din 22-23 iunie 2019.

 

 

Fundaţia Profesor George Manu


Ziua_Legiunii1_2019.jpg

30 Mai 2019 - Gheorghe Jijie şi Constantin Iulian - pomenire de 7 ani

Sâmbătă, 1 iunie 2019, va avea loc la Biserica Sfântul Ilie Gorgani din Bucureşti, parastasul de 7 ani pentru foştii deţinuţi politici şi luptători anticomunişti Gheorghe Jijie şi Constantin Iulian.

Sfânta Liturghie va începe la ora 9, fiind urmată de slujba parastasului. După terminarea acesteia şi împărţirea prinoaselor, vom merge la mormintele celor doi eroi ai demnităţii româneşti aflate în Cimitirul Străuleşti II (unde odihnesc şi alţi camarazi ai lor şi ai noştri Tavi Rădulescu, Ionel Jaluba, Florin Stuparu).

Ca în fiecare an, vă aşteptăm cu drag întru veşnica lor pomenire.

Hristos a înviat!

Gheorghe Jijie şi Constantin Iulian - PREZENT!

Cezarina Condurache


Pomenire_Gheorghe_Jijie_si___Constantin_Iulian_2019.jpg

25 Mai 2019 - Lansare de carte Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu: „România 100. Veacul apocaliptic”

Dragi prieteni, Hristos a înviat!

Vă invităm alături de noi miercuri, 29 mai 2019, ora 18:30, la o nouă lansare de carte organizată împreună cu prietenii de la Librăria Sophia: „România 100. Veacul apocaliptic", cea mai recentă carte semnată de colegul nostru Bogdan Munteanu şi prefaţată de Sorin Lavric.

Textele care alcătuiesc acest volum au fost scrise în ultimul an şi ne vorbesc despre apocalipsa în care s-a zbătut România în ultimii 100 de ani. Cartea este structurată în 4 capitole ce se completează intersectându-se pe firul verde al neamului românesc în raport cu factorii care i-au frământat și determinat istoria ultimului veac.

I. Veacul apocaliptic
II. Sub asaltul progresismului contemporan
III. Revenirea religiei şi sfârşitul vremurilor
IV. Un spaţiu dincolo de timp

România 100: comunism, anticomunism, ideologizare, satanice încercări de amputare spirituală şi identitară, credință și memorie, neomarxism și iar satanizare… Unde am ajuns după cei 100 de ani, ce am pierdut pe drum și mai ales ce a rămas din colbul acestui veac?... va invităm să descoperiți în paginile de mare rafinament intelectual scrise de Bogdan Munteanu.

Invitaţii noştri în cadrul evenimentului de miercuri seară sunt:
Bogdan Munteanu - publicist şi scriitor, redactor şef al revistei noastre, "Permanenţe"
Sorin Lavric - filosof, scriitor şi traducător

Vă aşteptăm cu drag!

Cezarina Condurache


afis_lansare_romania100.jpg

Afiseaza intregul continut (16 manifestări)