Documente ale rezistenţei anticomuniste (2) – Grupul FDC din judeţul Arad

Cercetarea elementelor legionare elevi si studenti F.D.C. din Jud. Arad

Cercetarile efectuate cu privire la activitatea elementelor legionare din jud. si oras Arad, au stabilit urmatoarele:

Incepand cu vara anului 1945, studentul GHEORGHITA VIOREL de la Academia Teologica din Arad, anul I., a primit dispozitiuni de la Seful Judetenei Legionare din Arad si Seful Regionalei F.D.C. si Politici din Timisoara COJOCARIU PETRE, de a trece la reorganizarea Grupului 70 F.D.C. Arad, fapt efectuat de catre Gheorghita Viorel, reusind sa creeze in acest oras sase unitati.

(Referatul complet in format pdf)

(Procesul verbal in format pdf)

 

*

Prin acelasi curier, a mai primit de la Timisoara dispozitiuni pentru Bogdan Gheorghe si Gligor Cantemir, cu privire la organizarea plasilor si impartirea legionarilor in cele trei cercuri: neincadrati in partidele istorice si in special in P.C.R. , cei inscrisi in P.C.R. dar cu sufletul neschimbat, cei incadrati in P.C.R. si nu mai vreau sa stie nimic despre miscarea legionara.

Deasemenea a mai primit instructiuni spre a fi transmise si executate in sensul de a se informa asupra existentei organizatiilor subversive de alta natura: miscarea legionara de eliberare „Vlad Tepes”, „2 de Gaulle” si altele spre a le cunoaste, dar fara a se amesteca cu ele, deoarece acestea au influenta straina, iar miscarea legionara este numai in slujba neamului.

Subiectul precedent

Documente ale rezistenţei anticomuniste (1) – Rezistenţa din munţii Banatului

Subiectul următor

Documente ale rezistenţei anticomuniste (3) – Rezistenţa din judeţul Timiş

Cele mai recente din