Documente ale rezistenţei anticomuniste (3) – Rezistenţa din judeţul Timiş

(..) Avand in vedere ca in urma actiunei informative dusa de aceasta directiune regionala de Securitate, rezulta ca atat in Banat cat si in Jud. Timis-Torontal activeaza in cadrul unei organizatiuni de tip fascist elemente legionare, cari si-au continuat activitatea lor in cadrul acestei organizatii de tip fascist si dupa comunicatul M.A.I. din 10 Decembrie 1945, prin care comunicat s-a dat o larga amnestie, precum si posibilitatea de trecere in legalitate a elementelor cari faceau parte din organizatiuni subversive, in timpul aratat mai sus.

Odata cu acest comunicat, membrii din conducerea centrala a Miscarii Legionare si-au luat angajamentul ca se vor abtine de la orice activitate subversiva si vor avea o comportare loiala fata de regimul democratic, instaurat dupa data de 6 martie 1945 in tara noastra.

Din informatiunile obtinute din acel timp si pana in prezent, se constata ca unii conducatori ai acestor organizatiuni subversive au dat dispozitiuni fatise elementelor de sub conducerea lor sa inceteze activitatea lor, si pe de alta parte, dadeau instructiuni de regrupare, expunand dela om la om practica si metoda de lucru, cari trebuiesc aplicate in activitate subversiva pe viitor.

(documentul complet in format pdf)

Subiectul precedent

Documente ale rezistenţei anticomuniste (2) – Grupul FDC din judeţul Arad

Subiectul următor

Documente ale rezistenţei anticomuniste (4) – Declaraţie

Cele mai recente din