Vrem Catedrale, nu planuri cincinale

În România are loc de ani buni o campanie de discreditare îndreptată către Biserica Ortodoxă Română. Forțele atee și progresiste folosesc orice minciuni și jumătăți de adevăr pe care le pot scorni drept muniție pentru a trage în obrazul lui Hristos. Din păcate, în ziua de astăzi în scopul „progresului” se fac nenumărate abuzuri. Mass-media încearcă din răsputeri să pună semnul egal între biserică și corupție și între BOR și PSD.

Dacă mass-media și alte entități progresiste cum ar fi cei din alianța USR-Plus, sau nenumărate ONG-uri „salvatoare” și susținători de-ai lor ar vrea cu adevărat să descopere adevărul și dacă ar urmări cu adevărat interesele acestei țări, BOR ar fi poate ultimul loc în care ar trebui sa caute cazuri de corupție, furt și alte imoralități. Ca în orice domeniu și orice instituție există oameni care nu se ridică la nivelul așteptărilor, pentru că și preoții sunt oameni, şi ei sunt condamnați să greșească. Dar de aici până la a sugera că Biserica este sursa corupției și că de aceea nu funcționează țara asta, este o cale foarte lungă. Chiar dacă sunt expuse doar faptele mai puțin onorabile ale celor aflați în slujba Bisericii, un lucru rămâne cert, anume faptul că spiritul milenar al credinței și al învățăturii creștin-ortodoxe nu poate sa fie alterat și minimalizat de câteva derapaje.

În scopul distrugerii Bisericii Ortodoxe Române se evocă mai mereu același slogan mizerabil: „vrem spitale, nu catedrale”. Cei care bagă în seamă această expresie sunt fie neinițiați în economie și modul în care este alocat bugetul anual al acestei țări, fie, cel mai probabil, doar rău intenționați. Să luăm spre exemplu anul 2017.

În anul 2017 au fost alocați către culte aproximativ 575.000.000 de lei. Din suma asta scădem 14% care merg către alte culte din România, nu BOR, pentru că acesta este procentul de persoane care nu sunt ortodoxe. Astfel rămânem cu suma de 495.500.000. Cam asta este suma pe care BOR o primește anual din bugetul de stat. Cel puțin așa a fost în 2017. Din această sumă doar 13 % merg către ridicarea și repararea lăcașurilor de cult, deci 64.400.000 de lei, restul fiind folosiți pentru salarii și alte cheltuieli. Deci asta este fantastica sumă pentru care care progresiștii strigă: „vrem spitale, nu catedrale!”

Sa vedem acum de ce sumă dispune Ministerul Sănătății. 33.800.000.000 lei este suma pe care a primit-o Ministerul Sănătății din bugetul de stat, reprezentând 4,15% din produsul intern brut al României. În comparație cu suma primită de BOR, se pare că Ministerul Sănătății nu primește mai puțin decât BOR, ci dimpotrivă. Suma primită de MS în anul 2017 nu este nici de două ori mai mare, nici de trei ori mai mare ci de 68,2 ori mai mare decât suma primită de Biserica Ortodoxă Română.

Pentru că detractorii bisericii au memoria scurtă, o să ne rezumăm la ultimii 30 de ani. În ultimii 30 de ani Statul Român, cu un buget de 68 de ori mai mare decât bugetul pentru BOR, a reușit să ridice de la zero un singur spital în România, cel de la Mioveni. Da, în prezent BOR ridică Catedrala Mântuirii Neamului, dar totodată ridică şi centre medicale. Dar cu un buget de 68 de ori mai mare, ar fi trebuit ca statul român să ridice 68 de spitale de la zero, nu unul singur în ultimii 30 de ani. Potrivit Patriarhiei Române, costurile pentru Catedrala Mântuirii Neamului au fost de aproximativ 110 milioane euro până în 2018. Dacă împărțim suma asta la o populație de 20 milioane de locuitori, cât ar avea România, ar ieși undeva la 4 euro de persoană. Altfel spus în cei 7 ani de lucrări până în 2018, fiecare român a plătit undeva la 60 de eurocenți, deci cam 3 lei pe an. Putem să ne jucăm și să întoarcem cifrele oricum am vrea, ele nu o să susțină niciodată cauza marxismului ateu propus de USR-Plus sau alte năpârci care populează grădina zoologică a politicianismului românesc. Cu alte cuvinte, celebra sintagmă „vrem spitale, nu catedrale”, rămâne doar o expresie la modă folosită de oameni fără repere, prost informați și/sau imorali.

Există o strânsă legătură între vindecarea, nu doar a sufletului, ci și a trupului în cadrul Bisericii, încă din antichitate. Sfântului Vasile cel Mare – episcop de Cezareea, a trăit între 329 și 379 și este unul dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe şi, în acelaşi timp, primul ierarh care a întemeiat, pe lângă biserici și spitale sau aziluri pentru săraci. Sfântul Vasile a devenit cel mai bogat între oameni, la vârsta de 12 ani moştenind averea familiei. O atenţie deosebită a acordat Sf. Vasile păturii sărace şi celor oprimaţi, iniţiind nenumărate acte de caritate. Iar acest lucru nu s-a schimbat niciodată în sânul Bisericii Ortodoxe, aceasta rămânând să îi îngrijească pe cei bolnavi chiar și în ziua de astăzi. Cu toate ca scopul primordial al Bisericii este vindecarea sufletului, nu a trupului, dar iată că acestei instituții retrograde și medievale îi pasă de bolnavi încă dinainte să fie la modă.

Totuși, de unde provine această ură viscerală împotriva Bisericii și a celor din cadrul Bisericii? Ca să înțelegem actuală stare a lucrurilor, trebuie să vedem unde a început totul, anume, în comunism. În anul 1918, Vladimir Lenin trimitea prin telegramă următorul ordin către către Moisei Solomonovici Uritsky, șeful CEKA din orașul Petrograd:

„Căutați și expuneți călugări și preoți hoți, afemeiați, bețivi, scandalagii și mai ales pederaști. Dacă nu găsiți astfel de preoți, inventați. Imaginați și lansați zvonuri despre preoți nevrednici, acolo unde nu găsiți suficient de mulți pentru interesele noastre.”

Această telegramă rămâne practic ca un testament al lui Lenin, testament pe care toți adepții de pe urmă ai comunismului încearcă să îl ducă la împlinire. O notă asemănătoare se poate găsi și la noi. Ramona Ursu, redactor şef adjunct, Adevărul de Seară avea următoarea propunere:

„Vă propun să facem toți, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri în care au fost implicați preoți. Ideal este să fie scandaluri sexuale, dar putem băga și altfel de lucruri: bătăi între popi, înjurături, tâlharii, etc. Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, înregistrări audio…ce aveți voi… și vă linkuiţi toți la materialele făcute de ADS București despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie.”

Cele două citate seamănă izbitor, iar ironia supremă este faptul că această propunere a venit la un redactor al Adevărului de Seară, nu pentru a descoperi adevărul ci pentru a putea dezinforma și mai mult. Fapt care ne arată că mass-media românească, se alătură mass-mediei internaționale în lupta împotriva bisericii și a valorilor creștine. În Uniunea Sovietică mijlocul de propagandă, ziarul oficial al partidului era Pravda (Adevărul), dar majoritatea oamenilor știau ca sunt mințiți. Astăzi însă, cu toate că dezinformarea și minciunile sunt aceleași, lumea nu consideră că este mințită și consumă cu încredere ceea ce oferă Mass-media.

O altă metodă adusă în ofensiva asupra Bisericii și a sentimentului național-creștin este asocierea creștinismului și a naționalismului cu Partidul Social Democrat.

Cred că putem fi cu toții de acord că PSD este urmașul FSN și al partidului comunist în România. Ei bine, încă de la primele zvâcniri ale comunismului singurele entități care s-au opus vehement comunismului au fost Biserica și cei care formau curentul naţionalist.

Naționaliștii și oamenii din cadrul Bisericii au fost principalele ținte ale partidului comunist după 1945. Supus prigoanei a fost întregul suflet al acestui popor, a fost anihilată orice formă de rezistență pe plan politic, social și spiritual. Toți cei care nu urmau linia partidului au fost bătuți, torturați, au fost ținuți în cele mai groaznice condiții, frig, foame, sete, fără medicamente și cu toate acestea nu s-au dezis de principiile lor.

Prin urmare, nu permitem ca orice român care iubește acest pământ sfânt, udat cu sânge de martiri și de eroi, sau orice om liber, care mai crede in Dumnezeu și în dreapta credință, să fie asociat cu PSD. Degeaba vin acum tot felul de formatori de opinie, politicieni, istorici și profesori progresiști să ne spună că oricine este creștin sau oricine își iubește țara este de partea PSD-ului, adică a urmașilor comunismului din România. Asta e cea mai mare aberație posibilă.

Niciun om cu bun simț și educație nu ar trebui sa admită ca la adăpostul formulelor tricolore, sa se instaleze o clasă oligarhică și tiranică, pe spatele românilor de toate categoriile și să-i jupoaie literalmente de piele, fluturând prin văzduh necontenit: Patrie – pe care n-o iubesc – Dumnezeu – în care nu cred, – și Biserică – în care nu intră niciodată. Căci asta face PSD-ul. Cei din PSD și alții asemeni lor sunt niște demagogi, escroci și scamatori imorali, care mereu în pragul alegerilor se erijează în cei mai mari iubitori de Patrie sau cei mai cuvioși protectori ai Bisericii, dar în fond singurul scop este puterea și îmbogățirea.

În același timp nu se admite ca pentru dreptatea ta să sfarmi în bucăți dreptatea istorică a nației căreia aparții. Este inadmisibil sa zici că lupți împotriva corupției, dar să utilizezi dezinformări și atacuri împotriva naționalismului, care a luptat mereu atât împotriva corupției cât și contra comunismului, sau să denigrezi Biserica și pe Dumnezeu, care este însuși opusul comunismului. Cam cu asta se ocupă USR-Plus și cei din aceeași specie nevertebrată.

Unul din principiile de bază ale naționalismului este să lupți, dar să nu fii niciodată mișel. Decât să învingi printr-o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei. Oricine crede în dreptate și adevăr se va gândi de două ori înainte să acuze Biserica de imoralitate.

O altă problemă este reprezentată de faptul că, de când a apărut zvonul crizei legate de Coronavirus foarte mulți din USR-Plus și nu numai, cer închiderea bisericilor deoarece sunt mereu înghesuite și pot deveni o sursă importantă a infecție cu virusul SARS-COV2. Din asta putem extrage două concluzii importante: prima, dacă bisericile sunt mereu înghesuite, atunci este nevoie de mai multe biserici, nu de închiderea lor. A doua: nimeni din USR-Plus sau vreunul dintre susținătorii lor nu au propus până acum închiderea mall-urilor, a cluburilor, a barurilor sau a cinematografelor. Din asta putem deduce clar că scopul urmarit nu este prevenirea neaparat a crizei, unul dintre scopurile lor, încă de la apariția acestei mișcări, fiind închiderea bisericilor și demonetizarea acestora.

În lumina ultimelor evenimente, o mulțime de oameni, a căror potecă prin viață pare să fie extrem de îngustă, reproșează nedocumentat și neîntemeiat Bisericii că nu face nimic pentru susținerea populației în acest context dificil. Ăsta este rodul unor manipulări constante de zeci de ani. Lumea a ajuns să fie atât de înverșunată împotriva Bisericii încât refuză sa vadă niște adevăruri chiar dacă le sunt puse în fața ochilor.

În lupta împotriva răspândirii noului virus, Biserica Ortodoxă Română pune la dispoziția autorităților spațiile de cazare din mănăstiri pentru adăpostul persoanelor aflate în carantină, oferă celor care nu își permit în această perioadă tone de alimente și ajutoare la nivel național.

[a se vedea și https://basilica.ro/ajutor-social-filantropic-oferit-de-patriarhia-romana-celor-afectati-de-pandemie/ ]

Pentru cei care nu știu, dar se apucă să debiteze orice le șoptește presa vândută în numele progresului, BOR pune la dispoziția bolnavilor 45 de instituții medicale, cabinete, policlinici, centre paliative și centre farmaceutice etc. Pe lângă asta BOR a creat 31 de birouri de asistență socială, 18 centre de urgență, 47 de centre rezidențiale pentru vârstnici, 20 de centre de zi pentru cei vârstnici, 61 de grădinițe și afterschool-uri, 104 centre de zi pentru copii 146 de cantine sociale. Anual beneficiază peste 100.000 de români de pe urma filantropiei Bisericii Ortodoxe. Aici nu am adăugat nenumăratele cazuri în care preoții aleg să se îngrijească ei de zeci și uneori sute de copii orfani.

E momentul să începem să gândim, noi ca români. Trebuie să ne dăm seama că sursa răului în România nu este Biserica, ci sursa răului sunt cei care atacă biserica și cer desființarea acesteia. Biserica Ortodoxă a fost dintotdeauna una cu neamul românesc, identificându-se cu toate aspirațiile acestui neam. Nu este nici treaba noastră, nici cea a Bisericii de a arăta cât bine face. Biserica nu are nimic de demonstrat nimănui, mai ales „oamenilor noi în politică”. Ei în schimb, au multe de demonstrat. Lovind în Biserică este echivalent cu a lovi în însuși sufletul românilor. Oricine face asta se va afla de partea greșită a istoriei neamului românesc, istorie pe care marxiștii și cei care urăsc Biserica nu o cunosc, deci nu au cum să o înțeleagă și să o respecte.

„Dacă nu ne vom păzi Ortodoxia, ne vom pierde și neamul” – Părintele Iustin Pârvu

Subiectul precedent

Situaţia de pe frontul coronavirus: statistici, diagrame şi opinii

Default thumbnail
Subiectul următor

Flori de aur din Maramureș

Cele mai recente din

Decemvirii (27)

MIHAI STELESCU PE CATAFALC, DECEMVIRII ÎN AREST Am urmărit derularea evenimentelor până