Comemorări septembrie 2020

Dragi prieteni,

Septembrie, ca in fiecare an, este luna comemorarilor legionare. Asa cum stiti, ieri a avut loc pomenirea femeilor detinut politic din temnita Mislea, tinuta anul asta la Bucuresti din motive care nu au depins de noi. Tot ieri la Biserica Sapientei si la Cimitirul Cernica a avut loc pomenirea Pr. Constantin Voicescu.

Mai jos, pe scurt programul pentru restul lunii:

GHERLA, duminica 13 septembrie, ora 16

(ziua Capitanului, ziua in care anul acesta se implinesc 50 ani de la ridicarea si sfintirea Monumentului Mota-Marin la Majadahonda)

La Memorialul Fostilor Detinuti Politici Gherla (din Cimitirul Central, str. Dejului) vom avea atat pomenirea anuala a patimitorilor Gherlei cat si o actiune pentru marcarea aniversarii celor 50 de ani de la sfintirea Monumentului Mota-Marin.

AIUD, luni, 14 septembrie

Comemorarea anuala a patimitorilor din temnita Aiudului, la Monumentul Calvarul Aiudului, Schitul Inaltarea Sfintei Cruci

BRASOV, sambata, 19 septembrie

Parastasul de 5 ani de la trecerea la Domnul a lui Nicolae Purcarea, Cimitirul Sfanta Treime din Scheii Brasovului

PREDEAL, duminica, 20 septembrie

Comemorarea anuala a celor 252 legionari asasinati in noaptea de 21/22 septembrie 1939 pe tot cuprinsul tarii.

RAMNICU SARAT, FOCSANI, NICORESTI, ADJUD etc, sambata/duminica 26-27 septembrie

Seria de comemorari din Moldova care incepe cu Ramnicu Sarat unde ii pomenim pe cei 13 legionari asasinati aici in noaptea de 21/22 septembrie 1939, continua cu parastasul de 5 ani pentru Olga Blanaru Iordanescu la Focsani, pomenirea familiei Iordache la Nicoresti etc. Anul acesta vom incerca sa ajungem in cateva locuri noi, unde pana acum nu s-au mai facut pomeniri si cercetari.

Doamne ajuta!

Subiectul precedent

Comemorarea Mislea 2020

Subiectul următor

Comemorarea Predeal si parastas Nicolae Purcărea

Cele mai recente din