Blanquerna Absolución

Suntem alături de camarazii noștri din Falanga Spaniolă care zilele acestea așteaptă sa afle sentința definitivă în Cazul Blanquerna. Cei 14 falangiști riscă să își piardă libertatea deoarece cu câțiva ani în urma, în 11 septembrie 2013, au întrerupt un eveniment separatist organizat în Madrid. Deși intervenția lor NU a fost una violenta, aceștia au fost arestați la finalul acelei zile prin intervenția ministrului de interne.
La vremea aceea toate partidele politice s-au unit în a condamna acțiunea celor din Falangă, iar justiția spaniolă s-a gândit să dea un exemplu de duritate în cazul lor și să-i condamne la închisoare. În loc sa fie condamnat actul separatist și organizatorii acestuia, sunt incriminați cei care au făcut ceva pentru unitatea Spaniei, pentru integritatea teritorială și demnitatea spaniolă.
Inițial pedepsele urmau să fie între 9 și 11 luni de închisoare, dar în urma presiunilor venite din partea politicienilor și mass-mediei antinaționale, pedeapsa a fost mărită la 2 ani și câteva luni de închisoare. Singura lor șansă de a evita executarea pedepsei sunt niște recursuri pe care le-au inițiat deja în justiție.
În Spania zilelor nostre, patriotismul, curajul și onoarea sunt sancționate în timp ce trădarea, abuzul și nedreptatea sunt aplaudate.
Nu rămânem indiferenți în fața acestei probleme a separatismului pe care o întâlnim constant și la noi în țară. Împreună cu gruparea „Camarazii” am afișat un mesaj de solidaritate pentru camarazii noștri din Spania, chiar în fața ambasadei spaniole de la București.
„Dreptate Camarazilor din Falanga Spaniolă
¡Cataluña es España!”
Să ducem mesajul lor mai departe și să le arătăm separatiștilor că dreptatea nu este de partea lor.
Cezarina Condurache
Fundația Profesor George Manu
Subiectul precedent

Mircea Vulcănescu: martir sau criminal?

Default thumbnail
Subiectul următor

Modelul Alexandru Ioan Cuza -155 ani de la detronarea sa

Cele mai recente din