Comemorarea anuală Valeriu Gafencu 2023

Comemorarea anuală închinată lui Valeriu Gafencu şi tuturor deţinuţilor politici din temniţa Târgu Ocna, va avea loc vineri, 17 februarie 2023, sub organizarea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului şi a Fundaţiei Profesor George Manu.

Ca în fiecare an, Comemorarea va avea loc la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Târgu Ocna (în vecinătatea Spitalului Penitenciar, locul în care se află gropile comune și Troiţa foştilor deţinuţi politici). Începând cu ora 9 se va săvârşi Sfânta Liturghie care va fi urmată de Parastas.

Vă așteptăm la Târgu Ocna!

Cezarina Condurache
Fundația Profesor George Manu

2 comentarii

  1. Într-adevăr, această programare a surprins pe mai mulți, căci până acum a fost de fiecare dată pe 18 februarie. Se pare că regula stabilită de Episcopie este ca această comemorare să se țină în timpul săptămânii, nu la sfârșit de săptămână, pentru a putea permite participarea mai multor preoți. Dacă data de 18 cade de luni până vineri, se ține în 18, iar dacă e sâmbătă sau duminică, atunci într-o zi lucrătoare. Nu știm deocamdată dacă aceasta va fi vinerea cea mai apropiată, ca acum, sau dacă va fi altă zi.

Lasă un răspuns

Adresa email nu va fi publicata.

Subiectul precedent

Moța-Marin 2023 - 86 de ani de la marea jertfă

Cele mai recente din