Diagrame evoluţie COVID-19

Imaginea reprezentativă (deasupra) redă o comparaţie a evoluţiei săptămânale a cazurilor de COVID-19 România şi Germania, până în săptămâna 36 (31 august – 6 septembrie). Pentru fiecare ţară sunt reproduse curba numărului de teste raportat la 1000 de locuitori, numărul de cazuri pozitive la 10.000 de locuitori precum şi procentajul testelor pozitive. Surse: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Sept_2020/2020-09-09-en.pdf?__blob=publicationFile , p.9 pentru Germania, respectiv https://www.graphs.ro/covid_teste_procentuale_saptamanale.php  pentru România, a se vedea şi diagrama de mai jos:

România: cazuri noi zilnice şi testări procentuale pozitive.

Mai jos sunt prezentate diagrame interactive COVID-19 cu date în timp real, pentru a compara evoluţia din România cu cea din alte ţări din estul, centrul, nordul şi vestul Europei. Prin trecerea cursorului peste numele ţării, poate fi vizualizată mai bine doar curba corespunzătoare acesteia.

Mai întâi curbele raportului zilnic dintre numărul de teste efectuat şi numărul cazurilor pozitive. Cu cât acest număr este mai mic, cu atât gradul răspândirii infecţiei este mai mare. De exemplu o valoare de 10 indică faptul că 1 test din 10 sau 10% din numărul total de teste au fost pozitive, în vreme ce numărul 50 indică faptul că 1 test din 50 sau 2% din numărul total de teste au fost pozitive.